Podkrkonošské zadělávané brambory
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžíceMléko - podmáslí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1,3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Den předem omyjeme brambory, uvaříme je ve slupce v osolené vodě (2 litry voda + 1 lžička sůl), pak je scedíme. Druhý den brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Omytý kopr drobně pokrájíme.
- 2Podmáslí s rozkvedlanou moukou nalijeme do hrnce, osolíme, opepříme bílým pepřem, přimícháme smetanu, máslo, vše společně přivedeme k varu a asi 3-5 minut povaříme.
- 3Přimícháme kopr, pokrájené brambory, promícháme, odstavíme z plotny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.