Podkrkonošské zadělávané brambory

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem omyjeme brambory, uvaříme je ve slupce v osolené vodě (2 litry voda + 1 lžička sůl), pak je scedíme. Druhý den brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Omytý kopr drobně pokrájíme.
  • 2
    Podmáslí s rozkvedlanou moukou nalijeme do hrnce, osolíme, opepříme bílým pepřem, přimícháme smetanu, máslo, vše společně přivedeme k varu a asi 3-5 minut povaříme.
  • 3
    Přimícháme kopr, pokrájené brambory, promícháme, odstavíme z plotny a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.