Podkrkonošský holeček
35 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1,8litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 500gramůZelí kysané
- 2lžičkyCukr krupice
- 3kusyCibule
- 30gramůSádlo škvařené
- 1litrMléko - podmáslí
- 70gramůVepřové škvarky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín, uvaříme doměkka.
- 2Kysané zelí dáme do druhého hrnce, přidáme cukr, 2-3 dl vody, zelí podusíme, pak zelí slijeme ze zbytku vody. Uvařené brambory scedíme a smícháme je se zelím.
- 3Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní škvarky, společně je osmažíme dozlatova.
- 4Cibuli, škvarky a sádlo, na kterém se smažila cibule, přimícháme do brambor se zelím, případně dosolíme a každou porci "holečku" podáváme se sklenicí podmáslí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.