Podkrkonošský holeček

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín, uvaříme doměkka.
  • 2
    Kysané zelí dáme do druhého hrnce, přidáme cukr, 2-3 dl vody, zelí podusíme, pak zelí slijeme ze zbytku vody. Uvařené brambory scedíme a smícháme je se zelím.
  • 3
    Oloupané cibule pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném sádle osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní škvarky, společně je osmažíme dozlatova.
  • 4
    Cibuli, škvarky a sádlo, na kterém se smažila cibule, přimícháme do brambor se zelím, případně dosolíme a každou porci "holečku" podáváme se sklenicí podmáslí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.