Podušené červené zelí
90 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové červené
- 2kusyJablka
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 2špetkySůl
- 2lžíceOcet vinný červený
- 125mililitrůVíno červené
- 125mililitrůVoda pitná
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Hlávku zelí omyjeme a oddělíme z ní vnější listy. Rozpůlíme ji. Odkrojíme z ní košťál. Půlky zelí nakrájíme a nakrouháme na nudličky. Jablka omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Oddělíme z nich jádřince. Oloupeme je a nakrájíme nadrobno.
- 2Ve větším kastrolu si rozehřejeme sádlo. Přidáme na něj pokrájená jablka, zasypeme cukrem, promícháme a necháme zkaramelizovat. Vložíme zelí a dusíme ho. Do cibule zapíchneme bobkový list a hřebíčky. Vložíme k ní zelí. Osolíme a zakápneme octem. Zalijeme vínem a vodou. Ztlumíme teplotu, promícháme a dusíme 40 minut. Zelí se ovšem nesmí rozvařit. Hotové podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.