Podžárka s jablky
55 min.
Ingredience
- 540gramůVepřová kýta
- 2kusyCibule
- 300gramůJablka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 2lžičkySůl
- 400gramůRýže dušená
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Libovou vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky, naklepeme ji, a pak nakrájíme na nudličky. Dále nadrobno nakrájíme cibuli a na hranolky oloupaná sladká jablka a nasucho opražíme hladkou mouku.
- 2Nudličky masa v kastrole na sádle prudce opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté zaprášíme opraženou moukou, vložíme jablečné hranolky, zalijeme horkým osoleným zeleninovým vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka asi 30 minut. Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Podžárku podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.