Podzimní chuťovka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný a omytý celer uvaříme ve vodě (1 litr) s l žičkou octa. Poté ho zchladíme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Vaříme ho přibližně 15 minut. Omytá a osušená jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Švestky spaříme vařící vodou (asi 1 litr), poté je oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy a loupané mandle pokrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a promícháme.
  • 2
    Do misky dáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, směs vymícháme a přidáme do mísy k celeru a ovoci. Znovu vše zlehka promícháme s cukrem podle chuti. Salát odložíme na 20 minut do chladničky vychladit a poté ho podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.