Podzimní salát s vlašskými ořechy

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu omyjeme, očistíme a vaříme v osolené vroucí vodě asi 45 minut, dokud není měkká. Poté ji slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme ze skořápek, rozpůlíme, spolu s červenou řepou nasypeme do salátové mísy. Jablko omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme také do salátové mísy.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pekáči promícháme na kostičky nakrájenou ciabattu s olivovým olejem, osolíme, opepříme, pečeme asi 10 minut.
  • 3
    V menší misce promícháme ocet, hořčici, med, sůl, pepř, olej, nakonec přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Na pánvi rozpálíme trošku oleje a opečeme na něm plátky slaniny. Těsně před podáváním promícháme nahrubo nasekanou rukolu s řepou, vlašskými ořechy, jablkem a krutony, vše zalijeme připravenou zálivkou. Takto připravený salát rozdělíme na připravené talíře a posypeme osmaženou slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.