Podzimní salát s vlašskými ořechy
60 min.
Ingredience
- 200gramůČervená řepa
- 200gramůOřechy vlašské
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCiabatta
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10dekagramůAnglická slanina
- 70gramůRukola
- 1kusJablka
- Zálivka
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
58 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu omyjeme, očistíme a vaříme v osolené vroucí vodě asi 45 minut, dokud není měkká. Poté ji slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme ze skořápek, rozpůlíme, spolu s červenou řepou nasypeme do salátové mísy. Jablko omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme také do salátové mísy.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Na pekáči promícháme na kostičky nakrájenou ciabattu s olivovým olejem, osolíme, opepříme, pečeme asi 10 minut.
- 3V menší misce promícháme ocet, hořčici, med, sůl, pepř, olej, nakonec přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Na pánvi rozpálíme trošku oleje a opečeme na něm plátky slaniny. Těsně před podáváním promícháme nahrubo nasekanou rukolu s řepou, vlašskými ořechy, jablkem a krutony, vše zalijeme připravenou zálivkou. Takto připravený salát rozdělíme na připravené talíře a posypeme osmaženou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.