Podzimní salát z kuřecího masa

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou půlku kuřete vaříme s cibulí do měkka v hrnci s osolenou vodou cca 30 minut. Poté maso vybereme, obereme od kosti a nakrájíme na tenké proužky, dochutíme solí a pepřem. Připravené maso necháme vychladnout.
  • 2
    Houby očistíme a osmahneme na rozehřátém oleji, aby pustily šťávu. Přidáme sůl i pepř podle chuti a stáhneme houby ze sporáku. Odložíme je stranou, necháme vychladnout.
  • 3
    Jablka, zelenou i žlutou papriku spolu se salátovou okurkou omyjeme a rozkrájíme na silnější proužy do misky, pokapeme citrónovou šťávou, zamícháme.
  • 4
    V kastrůlku svaříme víno s cukrem a zázvor, necháme vychladnout. Do studené směsi přidáme citrónovou šťávu a Glutasol.
  • 5
    Svařené a vychlazené víno smícháme spolu se zeleninou, jablky a vychlazenými houbami. Přimícháme uvařené, ale již vychlazené maso, posypeme mandlovými lupínky a salát zamícháme.
  • 6
    Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.