Podzimní salát z kuřecího masa
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyJablka
- 100gramůShiitake houby
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMandle plátky
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5kusKuře
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPaprika žlutá
- 0,5lžičkaSůl
- Zálivka
- 20gramůZázvor mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2lžičkyGlutasol
- 40gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou půlku kuřete vaříme s cibulí do měkka v hrnci s osolenou vodou cca 30 minut. Poté maso vybereme, obereme od kosti a nakrájíme na tenké proužky, dochutíme solí a pepřem. Připravené maso necháme vychladnout.
- 2Houby očistíme a osmahneme na rozehřátém oleji, aby pustily šťávu. Přidáme sůl i pepř podle chuti a stáhneme houby ze sporáku. Odložíme je stranou, necháme vychladnout.
- 3Jablka, zelenou i žlutou papriku spolu se salátovou okurkou omyjeme a rozkrájíme na silnější proužy do misky, pokapeme citrónovou šťávou, zamícháme.
- 4V kastrůlku svaříme víno s cukrem a zázvor, necháme vychladnout. Do studené směsi přidáme citrónovou šťávu a Glutasol.
- 5Svařené a vychlazené víno smícháme spolu se zeleninou, jablky a vychlazenými houbami. Přimícháme uvařené, ale již vychlazené maso, posypeme mandlovými lupínky a salát zamícháme.
- 6Hotový salát rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.