Pogača se sodovkou a sýrem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
9 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
5 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme sůl, vejce, prášek do pečiva, promícháme, postupně přiléváme sodovku a uhněteme hladké těsto.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu prohněteme a vyválíme placku tak velkou, téměř jako je dno pečícího plechu. Těsto opatrně položíme na olejem vymazaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby upéct.
  • 3
    Pečeme při 190°C přibližně 20 minut do zlatova.
  • 4
    Pogaču nakrájíme a servírujeme teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.