Pogača se sodovkou a sýrem
40 min.
Ingredience
- 1litrSodovka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůSýr Feta
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
9 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
5 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme sůl, vejce, prášek do pečiva, promícháme, postupně přiléváme sodovku a uhněteme hladké těsto.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu prohněteme a vyválíme placku tak velkou, téměř jako je dno pečícího plechu. Těsto opatrně položíme na olejem vymazaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby upéct.
- 3Pečeme při 190°C přibližně 20 minut do zlatova.
- 4Pogaču nakrájíme a servírujeme teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.