Pohanka s brynzou
40 min.
Ingredience
- 300gramůPohanka
- 120gramůSlanina vepřová
- 200gramůSýr Brynza
- 80gramůCibule
- 15gramůČesnek
- 15gramůSůl
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
44 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
419 mg
Cukr
886 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku dobře propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a pozvolna vaříme asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kostičky slaniny, cibuli a smažíme, až bude cibule zlatavá. Nyní přisypeme česnek, krátce orestujeme a odstavíme.
- 4Pohanku rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a přelijeme sádlem s cibulí a česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.