Pohanka s kuřecím masem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a pozvolna vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, papriku zbavíme jádřince a pokrájíme na proužky, kuřecí maso na kostičky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme houby, cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Papriku přidáme k masu a chvilku podusíme. Obsah pánve promícháme s pohankou, směs vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zalijeme rozkvedlanými vejci a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.