Pohanka s kuřecím masem
40 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 400gramůPohanka
- 80gramůCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůPaprika červená
- 15gramůTuk
- 200gramůOkurky nakládané
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a pozvolna vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, papriku zbavíme jádřince a pokrájíme na proužky, kuřecí maso na kostičky.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme houby, cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Papriku přidáme k masu a chvilku podusíme. Obsah pánve promícháme s pohankou, směs vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zalijeme rozkvedlanými vejci a dáme zapéct. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme s kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.