Pohanka s medem, mandlemi a malinami
18 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Dobře promytou světlou pohanku dáme do hlubšího rendlíku se špetkou soli, zalijeme ji vodou v poměru 1:1.5 a přivedeme ji k varu. Poté ji vaříme 3 minuty a hrnec odstavíme z plotny. Hrnec dobře zakryjeme poklicí a necháme pohanku 15 minut "dojít".
- 2Loupané mandle v pánvi opražíme dozlatova. Omyté čerstvé zahradní maliny a jahody necháme osušit. Sušené brusinky promyjeme v sítu a necháme je odkapat.
- 3Hotovou pohanku dáme do mísy, promícháme ji s medem, mandlemi a strouhaným kokosem. Na konec zlehka zamícháme 2/3 ovoce do pohanky, salát rozdělíme do misek, ozdobíme zbývajícími malinami, na poloviny pokrájenými jahodami a hned servírujeme.
- 4Pohankový salát s ovocem je vynikající.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.