Pohanka s medem, mandlemi a malinami

18 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře promytou světlou pohanku dáme do hlubšího rendlíku se špetkou soli, zalijeme ji vodou v poměru 1:1.5 a přivedeme ji k varu. Poté ji vaříme 3 minuty a hrnec odstavíme z plotny. Hrnec dobře zakryjeme poklicí a necháme pohanku 15 minut "dojít".
  • 2
    Loupané mandle v pánvi opražíme dozlatova. Omyté čerstvé zahradní maliny a jahody necháme osušit. Sušené brusinky promyjeme v sítu a necháme je odkapat.
  • 3
    Hotovou pohanku dáme do mísy, promícháme ji s medem, mandlemi a strouhaným kokosem. Na konec zlehka zamícháme 2/3 ovoce do pohanky, salát rozdělíme do misek, ozdobíme zbývajícími malinami, na poloviny pokrájenými jahodami a hned servírujeme.
  • 4
    Pohankový salát s ovocem je vynikající.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.