Pohanka s růžičkovou kapustou
40 min.
Ingredience
- 350gramůPohanka
- 7decilitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 200gramůKapusta růžičková
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 7 dl vody a pomalu uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme 30 minut.
- 2Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
- 3V hlubší pánvi na rozpáleném másle s olejem osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme růžičkovou kapustu, osolíme, posypeme pepřem, drceným kmínem a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 4Uvařenou pohanku smícháme s kapustou, dochutíme mořskou solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.