Pohanková kaše s čerstvými hřiby
40 min.
Ingredience
- 3lžíceHusí sádlo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,33litrVývar zeleninový
- 250gramůHříbky čerstvé
- 250gramůPohanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pohankovou krupici propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme a povaříme cca 2 min. Poté slijeme, na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Přemístíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakrytou dusíme na mírném ohni cca 10 min.
- 3Troubu rozpálíme na 225 °C, nákypovou formu vymažeme tukem. Houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo a houby na něm zprudka cca 5 min. restujeme dohněda a pak stáhneme z ohně.
- 4Do formy rozložíme polovinu pohanky, na ni houby, ochutíme solí a pepřem. Navrstvíme zbytek pohanky a pokapeme tukem, který zbyl v pánvi.
- 5Pečeme na střední liště trouby cca 15 min. dohněda. Ihned horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.