Pohanková kaše se smetanou
30 min.
Ingredience
- 300gramůPohanka
- 100gramůSlanina vepřová
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůPažitka
- 600mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
125 mg
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku spaříme horkou vodou, důkladně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a pozvolna vaříme asi 20 minut.
- 2Pohanku scedíme, vmícháme do ní smetanu a kaši rozdělíme na talíře. Porce ještě posypeme posekanou pažitkou.
- 3V pánvi rozškvaříme slaninu a každou porci slaninou přelijeme.
- 4Kaši podáváme horkou jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.