Pohanková polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
54 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme pohanku a orestujeme. Poté přilijeme vodu.
  • 2
    Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme.
  • 3
    Jakmile se voda vaří, přisypeme zeleninu.
  • 4
    Polévku osolíme a mírně vaříme, dokud zelenina a pohanka nezměknou.
  • 5
    Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 4. 3. 2017
Pohanková polévka
Potřebovala jsem rychlou a jednoduchou zeleninovou polévku se zavářkou. Zeleniny jsem dala víc než je v receptu, máme ji rádi. Osmahnutá na trošce tuku dodá polévce chuť. Pohanku jsem dala až po povaření zeleniny a nechala ji jen přejít varem a pak dojít. Delším vařením se totiž ničí cenný rutin. Polévka je dobrá, snesla by i trošku česneku.