Pohankové fusilli s paprikami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 1kusPaprika červená
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky spaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vyloupeme, zůstanou křehké fazolové boby. Papriku pečeme nasucho v troubě tak dlouho, dokud celá nezčerná. Přikryjeme ji na pár minut, poté sloupneme a nakrájíme na kostičky. Cibuli rozkrojíme na polovinu, nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi s olejem a špetkou soli. Přidáme papriku a boby. Osolíme, přidáme lžíci vody a pod pokličkou dusíme 10 minut.
- 2Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", a přidáme k omáčce. Povaříme ještě několik minut, přidáme natrhanou bazalku, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.