Pohankové knedlíčky se slaninou
35 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyRohlíky bílé
- 300gramůMouka pohanková
- 2lžičkySůl
- 0,1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
947 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu a rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si slaninu rozpustíme, přidáme k ní rohlíky a společně krátce osmažíme. Směs vyklopíme do mísy, přidáme pohankovou mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva, vejce a vše smícháme.
- 2Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama ho dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm.
- 3Do hrnce nalijeme 1,5–2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíčky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.