Pohankové knedlíčky se slaninou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
947 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu a rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si slaninu rozpustíme, přidáme k ní rohlíky a společně krátce osmažíme. Směs vyklopíme do mísy, přidáme pohankovou mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva, vejce a vše smícháme.
  • 2
    Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama ho dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm.
  • 3
    Do hrnce nalijeme 1,5–2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíčky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.