Pohankové lívance s lososem pro alergiky na lepek, vejce a ořechy
100 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pohanková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
- 3kusyCibule
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 50gramůPažitka
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaCukr moučkový
- 0,25lžičkaSůl
- 12plátkůLosos uzený
- 450mililitrůMléko polotučné
- 1,5baleníDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce si smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme rozdrobené droždí.
- 2Přichystáme si pánev, do které vložíme máslo a rozpustíme. Sundáme z plotny a přilijeme k máslu mléko. Směs by měla být tak teplá, abychom v ní byli schopni udržet prst.
- 3Smíchané mléko s máslem postupně přidáváme ke směsi mouky s cukrem a šleháme v husté, krémové těsto. Přidáme dvě lžíce oleje. Směs dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout.
- 4Vykynutého těsto prošleháme a přidáme do něho vodu, dokud nevznikne hustá krémová směs.
- 5Do pánve vlijeme zbytek oleje. Odděleně nalijeme tři lžíce těsta, vytvarujeme těsto v pánvi dokulata, aby lívance měly asi 5 centimetrů v průměru. Smažíme, dokud se nevytvoří bublinky, pak je otočíme a osmažíme z druhé strany.
- 6Hotové lívance servírujeme na talíře, přidáme rolky z uzeného lososa, nadrobno nakrájené kupičky cibule, kupičky zakysané smetany. Posypeme nadrobno nasekanou pažitkou. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.