Pohankové noky s petrželkou
15 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůMouka pohanková
- 200gramůMouka polohrubá
- 100gramůPšeničná krupice
- 2lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,7litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
- 2Do mísy nasypeme pohankovou a polohrubou mouku, krupici, petrželku, sůl, vejce, 2–3 dl vody, lžíci másla a vše zpracujeme v polotuhé hladké těsto.
- 3V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Lžičkou namočenou do teplé vody vykrajujeme noky, které pokládáme do vařící vody.
- 4Noky vaříme 5 minut, pak je vyjmeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.