Pohankové noky s petrželkou

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Do mísy nasypeme pohankovou a polohrubou mouku, krupici, petrželku, sůl, vejce, 2–3 dl vody, lžíci másla a vše zpracujeme v polotuhé hladké těsto.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Lžičkou namočenou do teplé vody vykrajujeme noky, které pokládáme do vařící vody.
  • 4
    Noky vaříme 5 minut, pak je vyjmeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.