Pohankové palačinky s mandlemi
30 min.
Ingredience
- 6decilitrůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 250gramůMouka pohanková
- 150gramůDžem borůvkový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMandle
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
47 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
957 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme 6 dl mléka, přidáme 1 celé vejce, citronovou kůru a špetku soli. Směs vyšleháme a postupně přimícháme pohankovou mouku a znovu těsto vyšleháme dohladka. Mělo by být řidší. Necháme ho 20 minut odpočinout.
- 2Rozpálenou pánev (nejlépe teflonovou) potřeme mašlovačkou namočenou do oleje. Pod každou palačinku rozetřeme jen malé množství oleje.
- 3Těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme na střed a pohybem pánve rozlijeme těsto co nejvíce po dně. Pečeme tenké, z každé strany dozlatova upečené omelety.
- 4Omelety potřeme borůvkovým džemem, stočíme je, polijeme rozpuštěným másle a posypeme posekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.