Pohankové palačinky s mandlemi

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
47 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
957 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme 6 dl mléka, přidáme 1 celé vejce, citronovou kůru a špetku soli. Směs vyšleháme a postupně přimícháme pohankovou mouku a znovu těsto vyšleháme dohladka. Mělo by být řidší. Necháme ho 20 minut odpočinout.
  • 2
    Rozpálenou pánev (nejlépe teflonovou) potřeme mašlovačkou namočenou do oleje. Pod každou palačinku rozetřeme jen malé množství oleje.
  • 3
    Těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme na střed a pohybem pánve rozlijeme těsto co nejvíce po dně. Pečeme tenké, z každé strany dozlatova upečené omelety.
  • 4
    Omelety potřeme borůvkovým džemem, stočíme je, polijeme rozpuštěným másle a posypeme posekanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.