Pohankové rizoto
40 min.
Ingredience
- 500gramůPohanka
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1lžičkaMajoránka
- 20gramůAnglická slanina
- 2litryVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
15 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pohanku několikrát důkladně propláchneme studenou vodou. Vsypeme ji do vroucí osolené vody a povaříme 8-9 minut. Pohanku scedíme a necháme okapat.
- 2Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky. Podusíme na másle s nasekanou cibulí, okořeníme a smícháme s vařenou pohankou.
- 3Slaninu nadrobno nakrájíme, orestujeme a vmícháme k rizotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Pohankové rizoto
Velice chutné a hlavně zdravé 😍