Pohankové rizoto s houbami
70 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5šálekPohanka
- 9,5decilitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1šálekKroupy ječné
- 400gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceVegeta
- 1lžičkaKari koření
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 200gramůOkurky nakládané
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se 7.5 dl vody a 0.5 lžičkou soli, přivedeme k varu. Vaříme 30 minut.
- 2Den předem omyté a namočené kroupy uvaříme zvlášť: v poměru 1 hrneček krup + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli.
- 3Kroupy s pohankou dáme do mísy. Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, v pánvi na oleji ji zpěníme, přidáme k ní houby, osolíme (0.5 lžičky), přimícháme drcený kmín, dusíme do doby, až se všechna voda vyvaří. Pak vše přidáme do mísy k pohance a kroupám. Celou směs promícháme, dochutíme Vegetou a kari kořením.
- 4Pečící plech vytřeme sádlem, rizoto rozložíme, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- 5Pohankové rizoto podáváme se sladkokyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.