Pohankové rizoto se zeleninou a sýrem
37 min.
Ingredience
- Dušená zelenina
- 20gramůKedlubna
- 20gramůMrkev kořen
- 20gramůPórek
- 10gramůCibule
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1,5lžíceOlej slunečnicový
- Na dochucení
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 20gramůSýr Eidam cihla 30%
- Vařená pohanka
- 1,5decilitryVoda pitná
- 3špetkySůl
- 50gramůPohanka
- Vařený hrášek
- 3špetkySůl
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceHrášek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme kedlubnu, mrkev, pórek a cibuli. Kedlubnu s mrkví nakrájíme na kostičky. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. V rendlíku podusíme pod poklicí ve 2 dl vody pokrájenou mrkev s kedlubnou. Dusíme 7 - 10 minut, poté zeleninu scedíme od přebytečné tekutiny. V pekáčku na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s pórkem do růžova. Přidáme zeleninu, promícháme a odstavíme z plotny.
- 2Pohanku promyjeme v sítu pod studenou vodou. Dáme ji do hrnce s 1,5 dl vody, ochutíme 2 špetkami soli a uvaříme ji do měkka. Vaříme přibližně 10 minut. V rendlíku přivedeme k varu asi 3 dl vody, jakmile se vaří, přidáme mražený hrášek, který povaříme asi minutu, poté ho scedíme. Uvařenou pohanku vyklopíme do pekáčku se zeleninou, přidáme hrášek, promícháme, dochutíme solí, pepřem a vše krátce osmažíme. Rizoto na talířích ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.