Pohankový knedlík s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová uzená plec
- 300gramůMouka polohrubá
- 3decilitryMasový vývar
- 30gramůDroždí
- 700gramůMouka pohanková
- 3litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusCibule
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
534 mg
Postup přípravy
- 1Uzené maso omyjeme a uvaříme doměkka ve vodě, do které jsme dali celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř.
- 2Uvařené maso pak nakrájíme na malé kostičky a odložíme do mísy.
- 3V druhé míse smícháme pohankovou mouku s hladkou moukou, přidáme vykynuté kvasnice (do 0.5 dl vlažné vody s lžičkou cukru rozdrobíme kvasnice), přilijeme podle potřeby vývar z uzeného masa, přidáme pokrájené maso a vše dobře propracujeme.
- 4Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 3-4 díly a z každého vytvoříme menší knedlík, který pomalu vaříme v osolené vodě (přibližně 10 - 20 minut, podle síly knedlíku). Knedlík musí vyplavat napovrch a ještě jej ve vodě ke konci vaření propíchneme špejlí, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený.
- 5Uvařený pohankový knedlík s uzeným masem pokrájíme na plátky a podáváme jako přílohu nebo samostatně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.