Pohankový pilaf
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCeler řapíkatý
- 200gramůPohanka
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 1lžičkaTymián sušený
- 115gramůHrozinky
- 115gramůOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém másle smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený celer asi 3 minuty do poloměkka.
- 2V misce smícháme vejce s pohankou, směs vložíme na pánev a mícháme asi 1 minutu, aby se zrnka oddělila od sebe.
- 3Přilijeme 500ml vody, přidáme šalvěj a tymián, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme 10-12 minut.
- 4Potom vmícháme omyté rozinky a nasekané ořechy. Vše podusíme ještě 5 minut. Pohanka musí vstřebat všechnu tekutinu. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.