Pohankový salát s jogurtem, paprikou a rajčaty

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
3 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s 2 dl vody a dvěma špetkami soli. Vaříme přibližně 10 minut do měkka. Když vychladne, dáme ji do mísy.
  • 2
    Omyjeme rajčata, zelené papriky. Rajčata pokrájíme na osminky, papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Zeleninu přidáme k pohance. V misce vymícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem a solí (2 špetky). Ochucený jogurt zamícháme do pohanky se zeleninou. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.