Pohár s garnáty na sladkokyselo
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2kusyPomeranče
- 100gramůČervená řepa
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůMajonéza
- 1kusBobkový list
- 2decilitryVíno bílé
- 15mililitrůOcet vinný červený
- 5gramůSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 500gramůGarnát obecný
- 200gramůČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s bílým vínem, bobkovým listem, citronovou šťávou, zrníčky pepře a solí. Do vařící vody
- 2dáme garnáty a po 3 minutách vaření scedíme, vlažné vyloupeme a odstraníme z nich černé střívko.
- 3Oloupeme červenou řepu a rozmixujeme s vinným octem, přendáme do mísy a vmícháme majonézu. Omyjeme pomeranče a pokrájíme na kousky.
- 4Očistíme belgickou čekanku, omyjeme, rozebereme na jednotlivé listy a ty rozložíme do skleněných pohárů. Přidáme červenou řepu s majonézou a navrch poklademe garnáty. Vše ozdobíme listy čekanky a kousky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.