Polenta na grilu pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme 400 ml vody a 2 lžíce oleje a posolíme. Přivedeme k varu.
  • 2
    Do vařící směsi vody a oleje přidáváme polentu a stále mícháme. Ztlumíme teplotu a necháme probublávat, stále mícháme. 15 minut vaříme, než polenta zhoustne. Zasypeme strouhaným parmezánem a mícháme, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny.
  • 3
    Polentu navrstvíme na pekáč a rovnoměrně rozvrstvíme do koláče vysokého 2 centimetry. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky, kde ji můžeme ponechat i jeden den.
  • 4
    Než polentu budeme grilovat, pokrájíme ji na široké nudličky nebo kostky. Lehce ji potřeme olivovým olejem a pak z obou stran ogrilujeme. Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.