Polenta s parmezánem
30 min.
Ingredience
- 60gramůSýr Parmezán
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 50gramůKukuřičná krupice T 600
- Na smažení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
93 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
551 mg
Cukr
146 mg
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme 2.5 dl mléka, přidáme do něj 20 g másla, špetku soli, špetku muškátového oříšku, špetku pepře a špetku zázvoru. Mléko přivedme k varu, za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici. Stále mícháme a pomalu vaříme do doby, až se těsto přestane lepit na vařečku a stěny rendlíku. Rendlík s těstem odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout.
- 2Poté do teplého těsta vmícháme vejce a nastrouhaný permezán. Těsto natřeme na plech a v chladničce necháme ztuhnout. Ze ztuhlého těsta rádýlkem nakrájíme čtverce asi 10 x 10 cm, vysoké asi 1.5 cm. V pánvi rozpálíme máslo a polentové placky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2-3 minutách.
- 3Polentové placky podáváme teplé jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.