Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
192 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme polentu podle návodu. Potom do ní vmícháme nastrouhaný Parmezán, špetku pepře a přelijeme vše do čtvercové formy, kterou následně hodinu chladíme v ledničce.
  • 2
    Mezitím v pánvi rozehřejeme olej. Polentu rozkrájíme na 4 díly a dáme je opékat na pánev po každé straně, aby měly zlatavou kůrku. Osmažené díly položíme na papírovou utěrku.
  • 3
    V uvolněné pánvi osmažíme pršut. Polentu naservírujeme na talíře, na každý kousek polenty dáme pršut, sušené rajče a 3 olivy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.