Polenta s pršutem, parmezánem, sušenými rajčaty a olivami
45 min.
Ingredience
- 1šálekPolenta
- 8lžicSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej olivový
- 80gramůOlivy černé
- 200gramůRajčata sušená sterilovaná
- 4plátkyProsciutto sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
192 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme polentu podle návodu. Potom do ní vmícháme nastrouhaný Parmezán, špetku pepře a přelijeme vše do čtvercové formy, kterou následně hodinu chladíme v ledničce.
- 2Mezitím v pánvi rozehřejeme olej. Polentu rozkrájíme na 4 díly a dáme je opékat na pánev po každé straně, aby měly zlatavou kůrku. Osmažené díly položíme na papírovou utěrku.
- 3V uvolněné pánvi osmažíme pršut. Polentu naservírujeme na talíře, na každý kousek polenty dáme pršut, sušené rajče a 3 olivy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.