Polenta s uzenou treskou
105 min.
Ingredience
- 350gramůPolenta
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůŠpenát mražený
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 450gramůTreska uzená
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 300mililitrůMléko čerstve polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1V 1,5 l vodu vaříme 350 g polenty za častého míchání 35 minut. Vmícháme nasekaný špenát, máslo a polovinu pecorina. Osolíme a opepříme. Polentu rozdělíme do čtyř menších zapékacích misek a urovnáme ji po dně i po stranách.
- 2V pánvi přivedeme mléko k varu, přidáme plátky tresky bez kůže a kostí a vaříme 10 minut. Jednou obrátíme. Poté plátky vyndáme.
- 3Pánev odstavíme, do mléka nalijeme rozšlehaná vejce a chvíli povaříme.
- 4Rybí maso rozebereme na kousky a dáme do středu zapékacích misek. Maso přelijeme směsí mléka a vajec. Posypeme sýrem a zapékáme 30 minut v předehřáté troubě.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.