Polenta zapečená s mozzarellou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou kaši - polentu. Na mírném ohni ji vaříme 5 minut a stále mícháme.
  • 2
    Větší kulatou formu vymažeme olejem a dáme do ní polovinu uvařené kaše. Druhou polovinu rozložíme na vál, vytvoříme 1 cm silnou vrstvu, necháme ji vychladnout a nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.
  • 3
    Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na velmi malé kousky nebo propasírujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak k ní přidáme mleté maso, prudce smažíme, přidáme nakrájená rajčata, opepříme, osolíme, dochutíme oreganem a na mírném ohni omáčku 10 minut vaříme.
  • 4
    Polovinu omáčky potom nalijeme do formy na polentu a pokryjeme polovinou plátků mozzarelly. Na sýr dáme nudličky z polenty, přilijeme zbylou omáčku a nahoru položíme plátky mozzarelly.
  • 5
    Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia přibližně 25 minut, až má sýr zlatavou barvu.
  • 6
    Před podáváním mírně posypeme oreganem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.