Polenta zapečená s mozzarellou
60 min.
Ingredience
- 200gramůPolenta
- 1kusCibule
- 250gramůHovězí maso mleté
- 0,5kilogramRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 1litrVoda pitná
- 300gramůMozzarella
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu litr osolené vody a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou kaši - polentu. Na mírném ohni ji vaříme 5 minut a stále mícháme.
- 2Větší kulatou formu vymažeme olejem a dáme do ní polovinu uvařené kaše. Druhou polovinu rozložíme na vál, vytvoříme 1 cm silnou vrstvu, necháme ji vychladnout a nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm.
- 3Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na velmi malé kousky nebo propasírujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Pak k ní přidáme mleté maso, prudce smažíme, přidáme nakrájená rajčata, opepříme, osolíme, dochutíme oreganem a na mírném ohni omáčku 10 minut vaříme.
- 4Polovinu omáčky potom nalijeme do formy na polentu a pokryjeme polovinou plátků mozzarelly. Na sýr dáme nudličky z polenty, přilijeme zbylou omáčku a nahoru položíme plátky mozzarelly.
- 5Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů Celsia přibližně 25 minut, až má sýr zlatavou barvu.
- 6Před podáváním mírně posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.