Polentový dort s mandlemi a ostružinami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
55 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
7 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu vymažeme a vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    Máslo s třtinovým cukrem utřeme do světlého krému. Potom postupně přimícháváme rozšlehaná vejce, mouku, sůl, kypřicí prášek, polentu, citronovou šťávu z 1 citronu a nastrouhanou kůru ze 2 citronů.
  • 3
    Těsto přemístíme do formy a pečeme 25 minut. Necháme 20 minut chladnout na mřížce, poté nožem odlepíme okraje korpusu od formy, vyklopíme a necháme hodinu chladnout. Korpus podélně rozřízneme.
  • 4
    Na prudkém ohni vaříme ostružiny se 3 lžícemi vody, dokud se nerozmělní. Propasírujeme přes síto do kastrůlku a přidáme 2 lžíce moučkového cukru. Kukuřičný škrob smícháme se 2 lžícemi vody. Přimícháme do ostružinové směsi a cca 2 min povaříme do zhoustnutí. Náplň necháme vychladnout.
  • 5
    Smetanu ušleháme dotuha se zbytkem cukru. Vmícháme nastrouhanou kůru z poloviny citronu a poloviny pomeranče. Jednu část korpusu namažeme ostružinovou náplní a polovinou šlehačkové polevy, přiklopíme druhou částí. Namažeme zbylou polevou a ozdobíme opraženými mandlovými lupínky. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.