Polentový koláč s vlašskými ořechy
50 min.
Ingredience
- 225gramůMáslo čerstvé
- 225gramůCukr třtinový
- 2lžíceCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 225gramůOřechy vlašské
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 3lžícePomerančová kůra
- 6lžicPomerančová šťáva
- 50gramůMandle
- 110gramůPolenta
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 2V míse utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, pak přimícháme najemno nasekané vlašské ořechy, polentovou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli, pomerančovou šťávu a pomerančovou kůru.
- 3Těsto nalijeme do koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Po upečení vyndáme z trouby, necháme vychladnout a posypeme mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.