Polévka alpských pastevců
85 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůŠpenátový protlak mražený
- 60gramůFazole bílé sterilované
- 100gramůŘedkev
- 100gramůPórek
- 100centilitrůVývar slepičí
- 1kusCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 30gramůPažitka
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Zpěníme máslo, zalijeme vývarem a přidáme fazole, které jsme předtím na několik hodin namočili do vody.
- 2To vše okořeníme a vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu. Pak vmícháme rozlámané makarony a mléko - a vaříme do změknutí makaronů.
- 3Nakonec zalijeme smetanou, posypeme sýrem a nasekanou pažitkou.
- 4Vše nakonec dosolíme a přichutíme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
- 5Polévku podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.