Polévka Beaucaire
120 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 120gramůCeler bulvový
- 120gramůZelí hlávkové bílé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMajoránka
- 250gramůŽaludky drůbeží
- 120gramůBrambory
- 100gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a spolu s oloupaným celerem a hlávkovým zelím nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme v hrnci s rozehřátým máslem. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a přivedeme k varu.
- 2Kuřecí žaludky nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do vařící polévky, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
- 3Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme je do polévky. Vaříme ještě 20 minut.
- 4Při podávání doplníme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.