Polévka busecca
0 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůPórek
- 300gramůBrambory
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůRajčata
- 5litrůVývar slepičí
- 60gramůFazole bílé sterilované
- 500gramůDršťky vařené
- 150gramůSýr Parmezán
- 60gramůAnglická slanina
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole se zeleninou vaříme společně asi hodinu. Zeleninu pak nakrájíme na silnější plátky a s drobně nasekanou cibulí podusíme na másle. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, rajský protlak a přelijeme vývarem.
- 2Poté přidáme fazole a na nudličky nakrájené (předem předvařené) dršťky a na mírném ohni vaříme dalších cca 30 minut. Nakonec vmícháme utřený česnek a jemně nasekanou bazalku s majoránkou a dochutíme.
- 3K tomu zvlášť v misce podáváme nastrouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.