Polévka chřestová
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusPetržel - nať
- 1kusMuškátový oříšek
- 150gramůChřest bílý
- 0,25litrVývar zeleninový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
- 2Poté přidáme chřest nakrájený na malé kousky a necháme uvařit do měkka.
- 3Polévku osolíme, povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
- 4Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.