Polévka čínská vepřová s brambory
25 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 2kusyBrambory
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 4lžíceVoda pitná
- 125gramůVepřové maso libové
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaZázvor celý
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 225gramůBambusové výhonky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme pokrájené brambory, kuřecí vývar, lžíci rýžového vinného octa, vše přivedeme k varu a poté stáhneme plamen.
- 2Smícháme vodu s kukuřičnou škrobovou moučkou a směs vmícháme do horkého vývaru. Vývar znovu přivedeme k varu, mícháme, dokud nezhoustne.
- 3Na talíř dáme vepřové nudličky a polijeme zbylým rýžovým vinným octem, sezamovým olejem a sójovou omáčkou.
- 4Do vývaru přidáme vepřové nudličky, nakrájenou mrkev na proužky, nasekaný zázvor a 10 minut povaříme. Přidáme nakrájenou červenou papriku, jarní cibulku a bambusové výhonky. Vaříme 5 minut a poté okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.