Polévka čínská vepřová s brambory

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme pokrájené brambory, kuřecí vývar, lžíci rýžového vinného octa, vše přivedeme k varu a poté stáhneme plamen.
  • 2
    Smícháme vodu s kukuřičnou škrobovou moučkou a směs vmícháme do horkého vývaru. Vývar znovu přivedeme k varu, mícháme, dokud nezhoustne.
  • 3
    Na talíř dáme vepřové nudličky a polijeme zbylým rýžovým vinným octem, sezamovým olejem a sójovou omáčkou.
  • 4
    Do vývaru přidáme vepřové nudličky, nakrájenou mrkev na proužky, nasekaný zázvor a 10 minut povaříme. Přidáme nakrájenou červenou papriku, jarní cibulku a bambusové výhonky. Vaříme 5 minut a poté okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.