Polévka čočková indická s mangem
40 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyGaram masala
- 20gramůMáta
- 1špetkaSůl
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 4lžičkyPrášek mangový
- 2lžičkyTamarindová pasta
- 200gramůČočka jedlá
- 2lžičkyKořeněné máslo Ghee
- 0,5kusMango
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
8 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
18 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z cibule oloupeme slupku a naporcujeme ji na drobné kostičky. Přichystáme pánev wok a vlijeme do něj ghí, poté na něm osmahneme cibuli, až začne sklovatět.
- 2Ze dvou stroužků česneku oloupeme slupku a stroužky prolisujeme v lisu na česnek. Prolisovaný česnek přidáme do woku k cibuli, vložíme ještě ostrou směs koření garam masalu a vše zalijeme drůbežím vývarem.
- 3Čočku (nejlépe bílou loupanou) přebereme, dobře propláchneme studenou vodou a přidáme do polévky ve woku. Jakmile polévka začne vařit, ztlumíme plamen a ještě dováříme při mírnějším ohni asi 15 minut.
- 4Rajčata spaříme, oloupeme z nich slupky, vyřízneme část, ze které vycházela stopka a dužinu krájíme asi na centimetrové kostky, ty následně vložíme do polévky. Dochutíme tamarindem a mangovým práškem.
- 5Mango oloupeme, rozkrojíme na půl, vyjmeme pecku a jednu polovinu manga pokrájíme na asi 3 mm silné proužky, které vložíme do polévky, aby se v ní postupně prohřály. Polévku rozdělíme do talířů, nakonec ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.