Polévka čočková s kysaným zelím
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůZelí kysané
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSádlo škvařené
- 100gramůČočka jedlá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přepranou a přebranou čočku dáme vařit do poloměkka. Poté přidáme celou cibuli a zelí.
- 2Na trošce sádla si uděláme jíšku z mouky, kterou zalijeme okyselenou vodou, řádně rozmícháme, osolíme, chvilku povaříme a poté ji smícháme s čočkou a zelím.
- 3Hotovou polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách. Do každé porce přidáme trochu smetany rozmíchané se žloutkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.