Polévka čočková s kysaným zelím

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přepranou a přebranou čočku dáme vařit do poloměkka. Poté přidáme celou cibuli a zelí.
  • 2
    Na trošce sádla si uděláme jíšku z mouky, kterou zalijeme okyselenou vodou, řádně rozmícháme, osolíme, chvilku povaříme a poté ji smícháme s čočkou a zelím.
  • 3
    Hotovou polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách. Do každé porce přidáme trochu smetany rozmíchané se žloutkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.