Polévka čočková s párkem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCeler bulvový
- 1decilitrMléko polotučné
- 2kusyPárky jemné
- 150gramůČočka jedlá
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.
- 2Ze zbylého másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme dohladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu a povaříme cca 10 min.
- 3Párky rozkrájené na kolečka opečeme na kousku tuku a přidáme k polévce ke konci vaření.
- 4Po odstavení polévku dle chutí dosolíme a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 10. 2017
Polévka čočková s párkem
Dala jsem o trochu méně zeleniny, jíška je na oleji a cibulová. Mám ráda chuť kořenové zeleniny, většinou ji vařím nastrouhanou na nudličky přímo s čočkou. Do polévky se může nakonec přidat malinko octa. V postupu není nic psáno o vaření čočky. Prioritně používám na zalití jíšky vývar z čočky a pokud je málo, tak teprve přidám vodu.