Polévka drožďová s nočky
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 50gramůPetržel kořen
- 40gramůDroždí
- 1kusPetržel - nať
- 50gramůCeler bulvový
- 1lžíceTuk
- 50gramůMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nadrobno nakrájenou necháme zesklovatět na tuku, přidáme rozdrobené droždí a necháme pražit do té doby, než se nám udělá škraloup a droždí voní po houbách.
- 2Pak vše zalijeme 1 l vody, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer a necháme vařit, až bude vše měkké.
- 3V jiném kastrůlku si uvaříme nočky, které poté vsypeme do hotové polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.