Polévka drůbková bílá

80 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné drůbky překrojíme v kloubech a dáme je vařit do osolené vody i se zeleninou a cibulí. Uvařené drůbky vyndáme.
  • 2
    Z mouky a másla uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, řádně rozmícháme a necháme vařit 2O min.
  • 3
    Maso z kostí mezitím obereme a nakrájíme na tenké plátky. Pokrájené maso vložíme zpět do polévky, přidáme zvlášť uvařený na růžičky rozebraný květák.
  • 4
    Přilijeme rozkvedlaný žloutek v mléce, přisypeme špetku muškátového květu a nasekanou petrželovou nať.
  • 5
    Polévku odstavíme, aby se žloutek nezdrcnul.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.