Polévka drůbková bílá
80 min.
Ingredience
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 1kusKachní drůbky
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusKvěták
- 1decilitrMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné drůbky překrojíme v kloubech a dáme je vařit do osolené vody i se zeleninou a cibulí. Uvařené drůbky vyndáme.
- 2Z mouky a másla uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, řádně rozmícháme a necháme vařit 2O min.
- 3Maso z kostí mezitím obereme a nakrájíme na tenké plátky. Pokrájené maso vložíme zpět do polévky, přidáme zvlášť uvařený na růžičky rozebraný květák.
- 4Přilijeme rozkvedlaný žloutek v mléce, přisypeme špetku muškátového květu a nasekanou petrželovou nať.
- 5Polévku odstavíme, aby se žloutek nezdrcnul.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.