Polévka drůbková z kachen

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze dvou kachen očistíme drůbky, opláchneme je a vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Tmavou pěnu odstraníme, přidáme mrkev, petržel a uvaříme doměkka. V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme scezeným vývarem, rozmícháme jíšku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a povaříme. Přidáme drůbeží maso zbavené kostí, zeleninu z přecezeného vývaru a vložíme předem uvařené nudle. Nakonec přilijeme žloutek rozmíchaný v mléce a povaříme. Polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.