Polévka flamandská (z vepřové hlavy)

195 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Půlku vepřové hlavy důkladně umyjeme a okrájíme z ní maso. To sekáčkem nasekáme nahrubo a dáme opékat do hrnce na rozpálené sádlo. Jakmile je maso ze všech stran opečené, přilijeme 2 litry studené vody a osolíme.
  • 2
    Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, přidáme do polévky a vše vaříme na mírném ohni 2 a půl hodiny.
  • 3
    Před podáváním přidáme zelenou petrželku, nasekanou nadrobno.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.