Polévka flamandská (z vepřové hlavy)
195 min.
Ingredience
- 0,5kusVepřová hlava
- 150gramůCeler bulvový
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusPórek
- 2kusyCibule
- 150gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 100gramůPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
36 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Půlku vepřové hlavy důkladně umyjeme a okrájíme z ní maso. To sekáčkem nasekáme nahrubo a dáme opékat do hrnce na rozpálené sádlo. Jakmile je maso ze všech stran opečené, přilijeme 2 litry studené vody a osolíme.
- 2Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, přidáme do polévky a vše vaříme na mírném ohni 2 a půl hodiny.
- 3Před podáváním přidáme zelenou petrželku, nasekanou nadrobno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.