Polévka gumbo z plodů moře
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 350gramůMořský ďas
- 1kusCibule
- 3kusyCeler řapíkatý
- 1kusPaprika zelená
- 175gramůOkra - Ibišek jedlý
- 6decilitrůVývar zeleninový
- 425gramůRajčata
- 125gramůGarnát obecný
- 1kusCitrony
- 1špetkaTabasco
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 175gramůRýže dlouhozrnná
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme papriku s moukou, přidáme kousky nakrájené ryby a obalíme je ve směsi. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kusy ryby a po všech stranách osmahneme do hněda. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve vložíme zelenou papriku, celer, cibuli, okru (ibišek jedlý) a česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni, aby vše změklo.
- 2Přidáme rajčata, vývar a bouquet garni, zmírníme plamen, povaříme 15 minut. Vrátíme zpět do pánve kusy ryb, přidáme garnáty, tabasco, citronovou šťávu a worcester, 5 minut povaříme.
- 3Při podávání dáme do každé misky kopeček rýže, kolem něj nalijeme gumbo z plodů moře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.