Polévka houbová s krupkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Vápník
724 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby opereme, namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Vodu z hub si necháme pro zalití polévky.
  • 2
    Měkké houby jemně nasekáme.
  • 3
    Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme jemně nasekané petrželové stonky, přisypeme houby, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté přilijeme vodu z hub, osolíme, přidáme oprané krupky a dolijeme potřebné množství vody nebo vývaru.
  • 4
    Vaříme tad dlouho, dokud nebudou krupky měkké.
  • 5
    Po uvaření polévku odstavíme, přidáme nadrobno pokrájenou petrželovou nať a trošku čerstvého másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.