Polévka hovězí rychlá (blesková)

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso dáme do studené vody, dobře rozmícháme (jinak se udělají hrudky) a vaříme 15 min.
  • 2
    Přidáme zeleninu pokrájenou na nudličky a vaříme dalších 15 min.
  • 3
    Poté přidáme nudle či jiné obiloviny a dovaříme.
  • 4
    Po odstavení posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 3. 2016
Polévka hovězí rychlá (blesková)
Dovolím si upozornit na nesrovnalosti v receptu, co se gramáží týká. Na 400 g masa je 1 lt vody dost málo, opačně je zase hodně 2 ks hlávkové kapusty (leda že by to měla být růžičková :-), a jaké množství je 1 ks nudlí? Polévka je nazvaná hovězí, tak i maso by mělo být jen hovězí mleté a ne mix. Jinak tuto polévku dost často dělávám, dá se i dobře zmrazit pro toho, kdo si potřebuje udělat z nějakého důvodu zásobu. Vše dávám "od oka", zeleninu mám ráda v mixu a dochutím si ji dle vlastní chuti. Dávám do ní jak těstoviny, tak třeba kapání nebo rýži. Za nesrovnalosti v receptu nemůžu dát palec nahoru😬