Polévka hrachová s chlebem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůCeler bulvový
- 2krajíceChléb konzumní
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůHrách loupaný
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.
- 2Ze zbylého másla a mouky uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme dohladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu a povaříme cca 10 min.
- 3Chléb nakrájený na kostičky osmahneme na sucho.
- 4Po odstavení polévku dle chutí dosolíme, posypeme jemně nasekanou petrželovou natí a každou porci posypeme osmaženým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.